Mobilya üretiminde kaçıncıyız?

2001'de 130 milyon dolar olan ihracatın 2011 yılında 1 milyar 660 milyon dolara yükseldiği, ihracatta ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İran'ın aldığı açıklandı.

Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) 21. Grup Meslek Komitesi Başkanı Namık Kemal Ulusoy, 2001'de 130 milyon dolar olan ihracatın 2011 yılında 1 milyar 660 milyon dolara yükseldiğini, ihracatta ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İran'ın aldığını açıkladı. Ulusoy, Türk mobilya sektörünün dünya genelinde mobilya üretiminde 16. sırada olduğunu, ihracatta ise yüzde 1,1'lik pay ile 21. konumda olduğunu dile getirdi.

Kayseri'de mobilya sektörünün sorunları ve çözüm önerilerine yönelik istişare toplantısı düzenlendi. Toplantıya mobilya grubu meslek komitesi üyeleri ve mobilya alanında faaliyet gösteren tüm üyeler katıldı. Geniş kapsamlı böyle bir toplantının üyelerden gelen istek üzerine yapıldığını ve sık sıkta yapılması gerektiğini belirten KAYSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Yayla, lojistik konusunun Kayserili mobilyacıların en önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu, bu sorunun çözülmesi halinde Kayserili mobilyacıların önlerinin açılacağını söyledi.

Daha sonra kürsüye gelen Kayseri Sanayi Odası 21. Grup Meslek Komitesi Başkanı Namık Kemal Ulusoy, mobilya sektörü ile ilgili geniş bir sunum yaptı. Türk mobilya sektörünün dünya genelinde mobilya üretiminde 16. sırada olduğunu, ihracatta ise yüzde 1,1'lik pay ile 21. konumda olduğunu açıklayan Ulusoy, 2001'de 130 milyon dolar olan ihracatın 2011 yılında 1 milyar 660 milyon dolara yükseldiğini, ihracatta ilk üç sırayı Irak, Almanya ve İran'ın aldığını açıkladı. Ulusoy TUİK verilerine göre Türkiye genelinde 29 bin 346 iş yerinde 160 bine yakın kişinin istihdam edildiğini de söyledi. Ulusoy, Türkiye mobilya ihracatının yaklaşık yüzde 20'sini gerçekleştiren Kayseri'nin 2011 yılında 322 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştirdiğini, 740'a yakın firmada 20 bini aşkın çalışan olduğunu belirtti.

Mobilya sektörünün başlıca sorunlarının kalifiye iş gücü, tasarım ve arge, markalaşma, nakliye ve ambalaj, sermaye yetersizliği, kayıt dışılık, üretim teknolojileri, örgütlenme ve enerji fiyatları gibi konular olduğunu açıklayan Ulusoy, toplantının amacının bu sorunları tartışmak ve çözüm önerileri üretmek olduğunu sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar sorunlarını ve çözüm önerilerini dile getirdi. Karşılıklı fikir alış-verişinden sonra mobilyacı ve nakliyecileri temsilen komisyon oluşturulması ve iki hafta sonra tekrar toplanma kararı alındı.

Kaynak : http://www.inegolhaber.com.tr

Benzer Haberler

Yılka Luxury Furniture

Luxury Mobilya ve Koltuk Takımı Dekorasyonu

Luxury Mobilya Modelleri ve Koltuk Takımları

Hem konforlu hem de oldukça şık koltuk takımı için Elano Luxury üretimin yanı sıra sizlere iç mimarlık hizmeti de sunmaktadır.

Almila Masko Roox Raven Genç Odası

Modern genç odaları, kullanışlı çocuk odaları, pratik bebek odaları tasarlayan Almila Masko...

Rattan Bahçe Mobilyası

Kolaylıkla temizlenebilen özelliğe sahip olmasından dolayı da dış mekanlar ve bahçeler için üretilen mobilyalarda sıklıkla tercih edilmektedir.

Konforlu Ofis Mobilyaları

Ofis mobilyası seçimlerinizde her zaman daha verimli ve konforlu bir çalışma alanı oluşturmak için doğru mobilyaları seçmelisiniz.

Modern Mobilya Anlayışı; Dizayno

Masko mobilya Kenti dendiği zaman ilk akla gelen firma olan Dizayno mobilya firmasını ziyaret edebilirsiniz.

Belusso Mobilya

Genel anlamda modernliğin ele alındığı ve buna doğru orantıda üretilen mobilya modellerinde şıklık ve kalite aranıyor diyebiliriz.İşte tam bu noktada Belusso Mobilya, mobilyacılık alanındaki bilgi, birikim ve deneyimleri ile Ramazan Macit

Lüx Mobilya Bassi

Türkiye’nin en büyük mobilya merkezlerinden biri. Birbirinden konforlu, ergonomik ve aynı zamanda da şık mobilya modellerinin bulunmuş olduğu Modoko müşteri memnuniyetini topluyor

Başyapıt Niteliğinde Bir Tv Ünitesi

Farklı ve sıradışı bir Tv - Duvar Ünitesi modeli mi arıyorsunuz? O zaman bu yazımızı inceleyin..

Geleneksel MASKO iftarında Tüm AİLE birada.

Dünyanın en Büyük mobilya kenti ünvanına sahip olan MASKO MOBİLYA KENTİ geleneksel olarak her yıl düzenlediği iftar yemeğinde 2.000 den fazla katılımlı gerçekleşti.

REKLAM
Bir projesidir.

Web sitemizde yer alan ürünlerin detayında hangi firmaya ait olduğu bilgisi yer almaktadır.
Ürün bilgilerinin hatalı olmasından ürünü web sitemize ekleyen firma sorumludur.
Copyright © 2011 Outlet Mobilya Portalı

Sayfa Başı